Commerciële verkooptekeningen

Commerciële verkooptekeningen op maat

We nemen je graag mee in de mogelijkheden en toegevoegde waarde van het realiseren van commerciële tekeningen, hoe we dit toepassen en hoe het de potentiële koper en huurder helpt bij het visualiseren en begrijpen van jouw project. De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos, pin je dus nergens op vast!

Waarom verkooptekeningen laten maken?

De allerbelangrijkste reden; gebruiksvriendelijkheid voor de lezer ervan. Ongeacht de soort tekening, soort plattegrond of de reden voor het gebruik en toepassing. Want of je nu kijkt naar een wandelroutekaart, plattegronden van gebouwen, woningen en appartement-complexen of probeert wegwijs te raken in een pretpark, dierentuin, festival of vakantiepark, overal is het doel hetzelfde. Namelijk: om complexe en ingewikkelde (bouw)tekeningen begrijpbaar, helder en leesbaar te maken voor mensen voor wie dit geen dagelijkse kost is.

Gebieds- en vastgoedcommunicatie

In de vastgoedontwikkeling en gebiedsontwikkeling worden deze vaak toegepast. Als een gebied of nieuwbouwplan ontwikkeld wordt, is er op die plek (meestal) nog niets. Zodra deze plannen op papier vorm krijgen, heb je het over schetsontwerpen, voorlopige ontwerpen en uiteindelijk definitieve ontwerpen. Dat zijn complexe en ingewikkelde bouwtekeningen die onder andere architecten, projectontwikkelaars en aannemers gebruiken om de ontwikkeling te realiseren. Wij helpen bij het vertalen van deze tekeningen naar commerciële en begrijpbare tekeningen.

Voorbeelden bij gebiedscommunicatie

Bij het ontwikkelen van een gebied zijn deze tekeningen ook belangrijk. Het geeft in één oogopslag weer waar een plan of project zich bevindt, ten opzichte van herkenningspunten. De weergave, de uitsnede of het zoom-niveau van een gebied bepalen we altijd samen. Welke omliggende steden of dorpen moeten op de kaart? Welke hotspots mogen niet ontbreken? Wat doen we met wegen, fietspaden en het openbaar vervoer? Hoe ziet de legenda uit? Door dit af te stemmen weten we zeker dat het aansluit op jouw verwachtingen, maar nog belangrijk; het sluit aan op de belevingswereld van de eindgebruiker. “Owh, dat is maar 10 minuten rijden naar mijn werk van daaruit!” Voor hem of haar moet het een logisch verhaal zijn.

Liggings-kaart

Deze wordt veelal gebruikt voor het aanduiden van een gebied of nieuwe wijk ten opzichte van omliggende belangrijkste steden, natuurgebieden en/of de uitvalswegen ernaartoe.

Locatiekaart

De locatiekaart wordt ook wel de omgevingskaart genoemd. We zoomen in op de directe omgeving van een gebied of plan. We benoemen passende hotspots en brengen de ligging van een project of gebied in een stad of ten opzichte van een centrum in kaart.

Gebieds- of fasekaart

Afhankelijk van de omvang en duur van project bestaat het te ontwikkelen gebied vaak uit meerdere fases, deelgebieden en betrokken partijen. Je wilt de lezer zoveel mogelijk relevantie informatie aanbieden, zonder het te complex of verwarrend te maken.

Mooi meegenomen! Al ons tekenwerk is te vertalen naar interactieve online tekeningen. Zo bied je ongeacht het middel een passende oplossing voor iedere gebruiker.

Voorbeelden bij Vastgoedcommunicatie

Bij de verkoop of verhuur van je vastgoed, nieuwbouwproject of plan geldt in principe hetzelfde. Wij ontvangen complexe bouw- of verkooptekeningen en schonen deze op. Dat betekent dat we het overbodige lijnwerk eruit halen. Erna verzorgen wij de opmaak, in lijn met projecthuisstijl. We voegen bijvoorbeeld infra, groen, kleuren, meubels, overige inrichting en maten toe. Afhankelijk van jouw wensen.

Verkaveling of situering

Om voor de potentiële koper en huurder aan te geven hoe nieuwbouwwoningen of een appartementencomplex in een wijk of straat gesitueerd wordt, werken we met een verkaveling. Details als buitenbergingen, opritten, dakkapellen, tuinligging, zonnepanelen en aansluitingen op wegen en voetpaden worden hier duidelijk in beeld gebracht.

Verdiepingsiconen realiseren

Een appartementencomplex kan een warrige bedoeling zijn. Verschillende types, verschillende woonlagen, liften, trappen, gezamenlijk ruimtes, een kelder of souterrain met parkeermogelijkheden, bergingen en ga zo maar door. Op basis van de wensen en toepassing verzorgen wij ook hier mooie, gestileerde plattegronden voor.

Plattegrondverwerking

Als ontwikkelaars één of meerdere woningen of appartementen ontwikkelen dan kan de wens er zijn om commerciële plattegronden te realiseren. Deze commerciële plattegronden maakt het voor de koper of verhuurder eenvoudig te begrijpen hoe groot de ruimtes zijn en welke invulling ze hieraan kunnen geven. Want het kan lastig zijn om ruimtes en afmetingen op waarheid in te schatten. Zorg dus voor goede verkooptekeningen zodat mensen weten wat ze kopen of huren.

Wij bieden de volgende soorten plattegrondverwerking aan. De stijl, kleur en invulling is echter altijd op maat, op projectvormgeving en andere wensen af te stemmen. Altijd een passende oplossing dus.

Optie 1 Standaard plattegrondverwerking zonder interieur 

Optie 2 Summiere plattegrondverwerking in huisstijl met lijnwerk-interieur

Optie 3: Plattegrondverwerking met gekleurd interieur

Optie 4 Luxe plattegrondverwerking met gekleurd interieur en structuur vullingen

Dankzij deze verkooptekeningen oogt het aanbod aantrekkelijker. Wil je nog een stap verder gaan? Wij nemen je ook het werk uit handen om 3D visualisaties en renders te ontwikkelen. Dat doen we met vaste partners.

Meer informatie of vragen?

Wil jij ook offline of online tekenwerk zoals verkavelingen, plattegronden of kaarten gebruiken in je gebiedscommunicatie of vastgoedcommunicatie? Ben je bezig met het realiseren van de content voor een projectsite of verkoopbrochure? Deze content is onmisbaar! Vanzelfsprekend zorgen wij ervoor dat alle tekeningen opgemaakt worden conform huisstijl of projectstijl. Maatwerk dus. Je zult van ons niet snel ‘nee’ horen.

Meer weten over de mogelijkheden, een keertje sparren of gewoon een offerte? Neem dan via een van onderstaande mogelijkheden contact met ons op.

Stuur een mail naar sparren@pp-company.nl, gebruik ons online contactformulier of bel +31 (0)46 - 437 73 11

Handig overzicht

Wij werken graag efficiënt. Onderstaand een overzicht van punten die bijdragen aan een correcte en effectieve verwerking en opschoning van bouw- of verkooptekeningen.

Bestandsaanlevering
Wij verwerken het snelst, vector pdf-bestanden. In hele uitzonderlijke gevallen verwerken wij ook Pixel pdf-bestanden of scanwerk. Dat is alleen mogelijk als het verhaal dat we willen vertellen of het beeld dat we willen visualiseren niet te complex is. Andere bestandsformaten zoals dwg, dxf, vwx, skp en verzamelde cad bibliotheken met koppelingen kunnen wij niet verwerken binnen ons grafisch verwerkingsprogramma.

Het liefst

 • Geen vullingen, geen arceringen of texturen gebruiken in o.a. spouwen, muren, kozijnen, ondergronden en dakvullingen in de te verwerken tekeningen
 • Bij voorkeur ontvangen wij tekeningen die enkel en alleen uit het werkelijk te gebruiken lijnwerk bestaan. Bijvoorbeeld géén doorsnede aanduidingen, vluchtroutes, riool, enz.
 • Geen overbodig lijnwerk onder een pannendak of dwars door vensterbanken heen laten staan.
 • Geen uitknip maskers gebruiken zoals vaak gebruikt voor tegelwerk en situatie/ligging uitsnedes.
 • Geen (witte) vulvlakken gebruiken om overbodig lijnwerk af te dekken zoals bijvoorbeeld het afdekken van muren met witvlakken waar kozijnen, trappen, e.d. worden geplaatst.
 • Stippellijnen als een lijn opslaan in plaats van allemaal als losse, korte lijntjes. Wij dienen deze stuk voor stuk verwijderen.
 • Symbolen en aanduidingen zoals doorsnede lijnen maar ook geen aansluitingen als elektra, cai, rookmelder, dakverloop, enz. achterwege laten
 • Op zolderruimtes de ruimte maten tot de 150 hoogtelijn vermelden.

Overig

 • De bouw (muren e.d.), het sanitair en indien aanwezig de meubels elk in een afzonderlijke lijnkleur of laag.
 • Teksten en maten als tekst laten staan. Niet omzetten naar lettercontouren.
 • Alleen nok, 150 en 260 hoogtelijnen op verdiepingen tonen. Overige hoogtes alleen indien gewenst.
 • Doorsnede aanduidingen
 • Van elke plattegrond afzonderlijk of per type een pdf-bestand.